4 KUSYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g krůtích prsou
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 g nízkotučného hermelínu
- 2 lžíce dijonské hořčice (nebo klasické plnotučné hořčice)
- 40 g sušených brusinek (nasekaných najemno)
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce medu
- šťáva z ½ citronu
- 4 plátky kváskového chleba (4× 60 g)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Cibule
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si důkladně rozpalte gril.
- 2Krůtí maso nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Každý plátek osolte, opepřete a okořeňte sušeným tymiánem. Nakonec na ně rovnoměrně naneste olivový olej a vmasírujte jej do masa. Takto připravené krůtí maso grilujte na rozpáleném grilu 2–3 minuty z každé strany.
- 3Mezitím si na tenké plátky nakrájejte hermelín a připravte si dresink: V menší misce smíchejte dijonskou hořčici, brusinky, rozmarýn, med a citronovou šťávu a vše promíchejte.
- 4Vzniklý dresink naneste na plátky chleba a na něj položte nakrájený sýr.
- 5Jakmile bude krůtí maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a také položte na chleba. Jednotlivé plátky chleba následně přepulte, položte na sebe a vložte do grilu. Gril přiklopte a sendviče grilujte 5–6 minut na okrajové části roštu, kde je teplota méně intenzivní, nebo 6–7 minut v kontaktním grilu při středním stupni ohřevu.
Tip
Do sendviče můžete před zapečením přidat bílou cibuli
nakrájenou na tenká kolečka
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.