Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 80 g krájených rajčat z konzervy
  • 160 g bulguru v suchém stavu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
  • 1 lžíce kaparů (nakrájených najemno)
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ lžičky chilli koření (můžete vynechat)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g cherry rajčátek (nakrájených na čtvrtky)
  • 150 g okurky hadovky (nakrájené na kostky)
  • 100 g červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 50 g černých oliv (nakrájených najemno)
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce jablečného octa (můžete nahradit bílým vinným)
  • 8 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno
  • 5 g čerstvé máty (nasekané nahrubo)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte větší uzavíratelnou nádobu a vyšší nádobu na mixování.
  • 2Do mixovací nádoby vložte rajčata z konzervy, 1 lžíci medu, pepř, římský kmín, oregano, tymián, kapary, česnek, chilli a rajčatový protlak a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka
  • 3Poté si připravte kuřecí prsa: Očistěte je, lehce naklepejte paličkou na maso, vložte do nachystané uzavíratelné nádoby a zalijte připravenou marinádou. Marinádu do masa pomocí rukou vmasírujte, nádobu uzavřete, dejte do lednice a nechte maso marinovat alespoň 2 hodiny.
  • 4Mezitím si připravte bulgurový salát: Bulgur uvařte dle instrukcí na obalu a po uvaření jej sceďte a zchlaďte studenou vodou. Následně si nachystejte větší mísu. Dejte do ní cherry rajčátka, okurku, cibuli, bulgur, olivy, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, 1 lžíci medu a jablečný ocet a vše promíchejte.
  • 5Pokud tento salát děláte s předstihem, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte do lednice.
  • 6Jakmile bude kuřecí maso namarinované, rozpalte si gril. Poté na něj položte kuřecí prsa a zprudka je grilujte 6–7 minut z každé strany. Následně maso přesuňte na okrajovou část grilu, kde není žár intenzivní, a dopékejte 4–5 minut.
  • 7Nakonec z lednice vyjměte připravený salát, přidejte petrželo ­ vou nať a mátu a podávejte společně s ogrilovaným masem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY