Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kuřecích prsou
- 80 g krájených rajčat z konzervy
- 160 g bulguru v suchém stavu
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
- 1 lžíce kaparů (nakrájených najemno)
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- ½ lžičky chilli koření (můžete vynechat)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g cherry rajčátek (nakrájených na čtvrtky)
- 150 g okurky hadovky (nakrájené na kostky)
- 100 g červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 50 g černých oliv (nakrájených najemno)
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce jablečného octa (můžete nahradit bílým vinným)
- 8 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno
- 5 g čerstvé máty (nasekané nahrubo)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte větší uzavíratelnou nádobu a vyšší nádobu na mixování.
- 2Do mixovací nádoby vložte rajčata z konzervy, 1 lžíci medu, pepř, římský kmín, oregano, tymián, kapary, česnek, chilli a rajčatový protlak a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka
- 3Poté si připravte kuřecí prsa: Očistěte je, lehce naklepejte paličkou na maso, vložte do nachystané uzavíratelné nádoby a zalijte připravenou marinádou. Marinádu do masa pomocí rukou vmasírujte, nádobu uzavřete, dejte do lednice a nechte maso marinovat alespoň 2 hodiny.
- 4Mezitím si připravte bulgurový salát: Bulgur uvařte dle instrukcí na obalu a po uvaření jej sceďte a zchlaďte studenou vodou. Následně si nachystejte větší mísu. Dejte do ní cherry rajčátka, okurku, cibuli, bulgur, olivy, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, 1 lžíci medu a jablečný ocet a vše promíchejte.
- 5Pokud tento salát děláte s předstihem, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte do lednice.
- 6Jakmile bude kuřecí maso namarinované, rozpalte si gril. Poté na něj položte kuřecí prsa a zprudka je grilujte 6–7 minut z každé strany. Následně maso přesuňte na okrajovou část grilu, kde není žár intenzivní, a dopékejte 4–5 minut.
- 7Nakonec z lednice vyjměte připravený salát, přidejte petrželo vou nať a mátu a podávejte společně s ogrilovaným masem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.