• Milí zákazníci,
    Dnes, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 75 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 200 ml polotučného mléka
  • 150 g mozzarelly
  • Sůl
  • Pepř
  • 300 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu (například špaldové fleky)
  • 300 g kuřecí šunky (95 % masa)
  • 5 vajec velikosti M

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Nakládané okurky

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
  • 2
    Těstoviny uvařte dle instrukcí na obalu.
  • 3
    Mezitím co se vaří těstoviny, rozpalte si na středním plameni pánev s olivovým olejem. V momentě, kdy bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a na středním plameni ji restujte 2–3 minuty. Následně nakrájejte šunku na tenké nudličky, ty přidejte k cibuli a restujte další 3 minuty. Poté vypněte plamen a šunku s cibulí nechte v pánvi.
  • 4
    Uvařené těstoviny sceďte, vložte k šunce do pánve, přidejte sůl a pepř a celou směs přemístěte do zapékací nádoby.
  • 5
    Následně v menší míse rozšlehejte vejce společně s mlékem, tuto směs vlijte na těstoviny v zapékací míse a promíchejte.
  • 6
    Nakonec na těstoviny nahrubo nastrouhejte mozzarellu, dejte je do vyhřáté trouby a pečte 15–17 minut na 190–195 °C.
  • 7
    Po upečení můžete podávat.
Tip
Šunkofleky podávejte s nakládanými okurkami.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

MOHLO BY SE HODIT