3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 450 g čerstvého lososa (3 filety)
- 150 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
- 2 lžíce čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané nahrubo)
- 70 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- kůra a šťáva z 1 středního citronu
- 1 lžíce sušené bazalky
- 2 lžíce čerstvé máty (nasekané nahrubo)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
- 2Kuskus připravte dle instrukcí na obalu. Jakmile bude hotový, přidejte k němu mátu, petrželovou nať, kůru a šťávu z citronu, bazalku, smetanu, sůl a pepř, promíchejte a celý obsah přesuňte do zapékací nádoby. Na kuskus položte filety z lososa kůží nahoru, zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a vše pečte 15–17 minut na 180–185 °C.
Tip
K jednotlivým porcím můžete přidat
měsíček citronu, popřípadě je posypat libovolnou čerstvou
bylinkou nasekanou nahrubo.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.