Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

12 PORCÍRychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA ŘEZY

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce medu
  • 100 g kokosový oleje (rozpuštěného)

SUROVINY NA POLEVU

  • 100 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
  • 30 g kokosového oleje v tuhém stavu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Obdélníkovou nádobu nebo menší pekáč o velikosti (20 × 30) cm vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a připravte si větší misku.
  • 2Do misky nasypte strouhaný kokos a vanilkový extrakt. Přidejte med a rozpuštěný kokosový olej a důkladně promíchejte. Vzniklou směs navrstvěte do připravené obdélníkové nádoby nebo pekáče a dejte zatuhnout do mrazáku na 15–20 minut. Zhruba 5 minut před vyndáním ztuhlé směsi z mrazáku si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem nad vodní lázní.
  • 3Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.
  • 4Vychlazenou kokosovou směs vyndejte z mrazáku, polijte rozpuštěnou čokoládou a nechte 5 minut ztuhnout.
  • 5Hotovou kokosovou směs nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Tip
Řezy můžete skladovat v lednici, kde vydrží až 3 měsíce. Před podáváním je stačí jen nechat povolit alespoň 30 minut při pokojové teplotě.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA ŘEZY

SUROVINY NA POLEVU