24 KOUSKŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 200 g másla
- 200 g dobré hořké čokolády
- 110 g hladké mouky
- dvě hrsti (asi 50 g) ořechů
SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky.
- 2Ve vodní lázni nebo jen tak na plotýnce rozpusťte máslo a do teplého nalámejte všechnu čokoládu. Dobře rozmíchejte na hladký krém.
- 3Vajíčka vyšlehejte s cukrem s pomocí elektrického šlehače do světlé husté pěny. Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vajíčka s čokoládou spojila.
- 4Nakonec na toto těsto prosijte polovinu mouky, zapracujte metličkou, a totéž učiňte i se zbývající moukou a ořechy.
- 5Malý pekáček (nanejvýš o rozměrech 25 x 30 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut, ne déle.
- 6Brownies i s pekáčkem nechte 5 minut zchladnout na mřížce, potom zvedněte za přečnívající papír a odložte je k dalšímu chladnutí tentokrát už bez pekáčku. Vydržte aspoň 4 hodiny, než dobře zpevní. Teprve dobře zchladlé a zpevněné je nakrájejte na spíše menší dílky.
Tip
Brownies při pečení vytvoří na povrchu typickou lesklou, papírově tenkou vrstvu, a jakmile jsou hotové, objeví se mezera mezi těstem a pekáčkem. Klasický test se špejlí vám tentokrát nepomůže, protože brownies mají uprostřed zůstat mokré a vláčné. Vyjměte je z trouby, jakmile se na špejli objeví první vlhké, nikoli suché drobečky těsta.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.