• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naše služby se před Vánoci vyšplhal do nebeských výšin, a proto pro dnešek už nemáme žádná volná doručovací okna. Moc nás to mrzí.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

24 KOUSKŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 200 g dobré hořké čokolády
  • 110 g hladké mouky
  • dvě hrsti (asi 50 g) ořechů

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo i čokoládu nakrájejte na menší kousky.
  • 2Ve vodní lázni nebo jen tak na plotýnce rozpusťte máslo a do teplého nalámejte všechnu čokoládu. Dobře rozmíchejte na hladký krém.
  • 3Vajíčka vyšlehejte s cukrem s pomocí elektrického šlehače do světlé husté pěny. Potom pozvolna začněte přilévat rozpuštěnou čokoládu. Stále přitom míchejte, aby se vajíčka s čokoládou spojila.
  • 4Nakonec na toto těsto prosijte polovinu mouky, zapracujte metličkou, a totéž učiňte i se zbývající moukou a ořechy.
  • 5Malý pekáček (nanejvýš o rozměrech 25 x 30 cm) vyložte papírem na pečení a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut, ne déle.
  • 6Brownies i s pekáčkem nechte 5 minut zchladnout na mřížce, potom zvedněte za přečnívající papír a odložte je k dalšímu chladnutí tentokrát už bez pekáčku. Vydržte aspoň 4 hodiny, než dobře zpevní. Teprve dobře zchladlé a zpevněné je nakrájejte na spíše menší dílky.
Tip
Brownies při pečení vytvoří na povrchu typickou lesklou, papírově tenkou vrstvu, a jakmile jsou hotové, objeví se mezera mezi těstem a pekáčkem. Klasický test se špejlí vám tentokrát nepomůže, protože brownies mají uprostřed zůstat mokré a vláčné. Vyjměte je z trouby, jakmile se na špejli objeví první vlhké, nikoli suché drobečky těsta.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM