Kadeřávek – kadeřavá kapusta
cca 200 gcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kadeřávek, také kadeřavá kapusta je listová zelenina s vysokými výnosy zkadeřených nebo i hladkých listů, které mají obdobné využití jako kapusta a podobně jako kapusta chutná.
Použití
Kadeřávek má mimořádně lahodnou chuť a všestranné využití. Výrazně zlepší chuť připravovaných pokrmů, takže není jen přílohovou zeleninou, jak je nejčastěji používán, ale je zejména skvělým přídavkem k těstovinám, do polévek, rizot a zapečených mas. Ideálně ladí se zapečenou máslovou dýní, červenou řepou i se všemi druhy luštěnin. Pokud chcete co nejlépe využít všech výživových předností kadeřávku, můžete ho přidat do doma vyrobených nápojů a džusů.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Kadeřávek můžete využít například v receptu na kadeřávkové chipsy.
Skladování
Kadeřávek uchovávejte při teplotě 2–8 °C, vydrží 5–10 dnů. Kadeřávek zabalte do zvlhčené utěrky, aby nezvadl.
Složení
Kadeřávek - kadeřavá kapusta |