Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Osvěžující citrony.
Lehké povrchové vady na citrusech jsou způsobeny vlivem počasí a ošleháním větvičkami při růstu plodů. Na chuť a kvalitu dužinu to ale nemá žádný vliv, stejně tak jako lehká deformace plodů, která je u této odrůdy přípustná.
Použití
Citrony mají v kuchyňských receptech nekonečné využití. Nkteré zeleninové, ovocné nebo masové saláty, omáčky, luštěninová jídla, zmrzliny a koktejly se bez citronu neobejdou. Kůra se přidává do moučníků, vánočního cukroví, koláčů nebo krémů. Citron je také nedílnou součástí masitých pokrmů. Smažené nebo grilované maso se často servíruje pokapané citronem nebo alespoň s plátkem citronu.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Citrony můžete využít například v receptu na kuře v aromatické strouhance s citronovou omáčkou, ústřice s citronem, citronový koláč s koriandrem, čokoládový dort s citronovou pěnou, hranolky z kapra s citronovou majonézou nebo kuře v aromatické strouhance s citronovou omáčkou.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 5 °C.
Složení
Citron |
I. jakost |
Chemicky ošetřeno |
Kalibr 70/90 |