2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
HRANOLKY
- 300 g filetů z kapra
- 80 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic sádla
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička solamylu
- špetka drceného kmínu
- pepř
- sůl
MAJONÉZA
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na hranolky
- 1Filety očistíme a příčně nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Každý hranolek v polovině podélně nařízneme do poloviny jeho tloušťky. Delší hranolky ještě příčně nařízneme na kůži, aby se při smažení nekroutily. Dáme do mísy.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy k rybě. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, papriku, zázvor a kmín, promícháme a na 10 minut dáme do lednice. Poté poprášíme solamylem, promícháme a jednotlivé hranolky obalíme v hladké mouce.
- 3V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme 4 minuty dozlatova. Ihned po usmažení je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 4Podáváme s citronovou majonézou.
Postup na majonézu
- 1Všechny suroviny na majonézu promícháme a dáme na 20 minut do lednice.
Tip
Kapří hranolky se dají jíst samotné. Ale s čerstvým chlebem nebo s bramborovou kaší chutnají výtečně.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef