2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KUŘE
- 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
- 50 g olivového oleje
- sůl
SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU
- 60 g strouhanky
- 50 g olivového oleje
- 5 g lístků plocholisté petržele
- 5 g chilli papričky
- 1 stroužek česneku
- šťáva z 1/2 citronu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU
- 100 g vychlazeného másla
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Nejdříve připravíme aromatickou strouhanku. Chilli papričku očistíme, vyndáme semínka a najemno ji nakrájíme. Petržel a česnek nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy.
- 3Přidáme strouhanku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
- 4Stehna vykostíme, položíme na prkénko kůží dolů, zakryjeme o potravinářskou fólií a lehce naklepeme. Poté ho z obou stran osolíme.
- 5V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej.
- 6Maso důkladně obalíme v aromatické strouhance, rukama ji přitlačíme k masu a kůží dolů ho položíme do rozpáleného oleje. Pečeme 1 minutu, poté kuře obrátíme a pečeme další 1 minutu.
- 7Stáhneme z ohně, maso přendáme do zapékací mísy kůží nahoru a posypeme ho slabou vrstvou zbylé ochucené strouhanky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut.
- 8Mezitím připravíme citronovou omáčku. V malém rendlíku přivedeme na mírném ohni k varu 4 lžíce vody. Za stálého míchání metličkou přidáváme po kouscích vychlazené máslo. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu a osolíme. Nikdy nezahřívejte omáčku na prudkém ohni!
Tip
K přípravě citronové omáčky budete potřebovat metličku.
Na obrácení kuřete budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef