Franz Josef Kaiser
Franz Josef Kaiser Balzamikový ocet Modena
250 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Balsamikový ocet z Modeny.
"Aceto Balsamico di Modena" - je to vinný ocet s dlouhou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (tedy mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho let. Díky tomuto speciálnímu postupu získává ocet znamenitou chuť a kvalitu. Doba zrání v sudech se pohybuje od tří let výše. Některé balzamikové octy v Modeně zrají i přes 100 let. Ocet se zráním stává tmavý, hustý jako sirup a má výraznou sladkokyselou chuť. Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek.
Použití
Balsamico ocet má v gastronomii všestranné využití - ochucují se jím ryby, maso, zelenina, ovoce, omáčky. Ale vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace chuť tohoto výrobku zásadně ovlivňuje, používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu.
O výrobci
Značka F. J. Kaiser je součástí společnosti Gaston, největším dovozcem trvanlivých potravin do střední a východní Evropy.
Firma Gaston se neustále snaží svým zákazníkům přinášet nové a kvalitní výrobky. Několik let v řadě za sebou produkty pod značkou F. J. Kaiser získávají ocenění v soutěži Volba spotřebitelů a pravidelně se umisťují na předních příčkách v testech kvality respektovaného nezávislého časopisu Dtest.
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Výrobce
Gaston s.r.o
Kvítková 4703
760 01, Zlín
Česká republika
Složení
Vinný ocet |
Koncentrovaný hroznový mošt |
Barvivo |
E150d - Amoniak sulfitový karamel |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 350 kJ/82 kCal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 15 g |
z toho cukry | 14 g |
Bílkoviny | 1 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |