Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Qualivo

Qualivo Pork bacon

ca. 500 g

9 DAYS AVERAGE FRESHNESS

This product stays fresh for an average of 9 days after delivery, with a guaranteed minimum of 4 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Fresh from the farm

ca.

Price adjusted based on the final weight

More info

 CZK 139.95 CZK 279.90 /kg

Delivery within 60 minutes

90+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. 

  • výjimečně jemné a chutné 
  • atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
  • vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů

Slanina se vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením.

Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.

Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Sofistikovaný koncept chovu a prémiové krmivo zabezpečuje špičkovou úroveň zdraví zvířat a skvělou chuť masa.

Použití

Slanina je výborná i bez tepelné úpravy. RovněžPřipravte si chutnou a křupavou delikatesu - pečené brambory se slaninou:

Brambory vydrbejte kartáčkem a osušte. Krájejte je shora na plátky (silné cca 6 mm), ale nedokrajujte je spodní část brambor tedy zůstane neprokrojená. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem, můžete je lehce otevřít, aby se uvolnily jednotlivé zářezy jen pozor, aby se brambora nerozpadla. Pak je lehce polijte olivovým olejem, posypte solí, pepřem a v zářezech ještě lehce sladkou mletou paprikou nebo chilli či jiným kořením nebo bylinkami podle chuti. Slaninu nakrájejte na malé plátečky o velikosti asi 3 x 2 cm a vkládejte je pravidelně do zářezů brambor (nemusí být ve všech). Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 40 minut dozlatova a dokřupava, podle velikosti brambor.

O výrobci

Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. 

Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované  komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 9 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 4 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřový uzený bok
dusitanová sůl
E250 - Dusitan sodný
Maltodextrin
Stabilizátor
E451 - Trifosforečnany
Dextróza
Zahušťovadlo
E407 - Karagenan
Antioxidant
E316 - Erythorban sodný

Nutritional values per 100 g

Energy value1404 kJ/336 kCal
Fats29 g
including saturated fatty acids8 g
Carbohydrates2.7 g
including sugars0.4 g
Protein14 g
Salt2 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.