
Qualivo
Qualivo Pork bacon
ca. 500 g9 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů
Slanina se vyrábí se převážně z vepřového bůčku, kýty nebo hřbetu. Samotná slanina se vyrábí naložením do soli na několik týdnů a případně pozdějším vyuzením.
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.
Sofistikovaný koncept chovu a prémiové krmivo zabezpečuje špičkovou úroveň zdraví zvířat a skvělou chuť masa.
Použití
Slanina je výborná i bez tepelné úpravy. RovněžPřipravte si chutnou a křupavou delikatesu - pečené brambory se slaninou:
Brambory vydrbejte kartáčkem a osušte. Krájejte je shora na plátky (silné cca 6 mm), ale nedokrajujte je – spodní část brambor tedy zůstane neprokrojená. Brambory vyskládejte do pekáčku vyloženého alobalem, můžete je lehce otevřít, aby se uvolnily jednotlivé zářezy – jen pozor, aby se brambora nerozpadla. Pak je lehce polijte olivovým olejem, posypte solí, pepřem a v zářezech ještě lehce sladkou mletou paprikou nebo chilli či jiným kořením nebo bylinkami podle chuti. Slaninu nakrájejte na malé plátečky o velikosti asi 3 x 2 cm a vkládejte je pravidelně do zářezů brambor (nemusí být ve všech). Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 40 minut dozlatova a dokřupava, podle velikosti brambor.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Durability
Composition
Vepřový uzený bok |
dusitanová sůl |
E250 - Dusitan sodný |
Maltodextrin |
Stabilizátor |
E451 - Trifosforečnany |
Dextróza |
Zahušťovadlo |
E407 - Karagenan |
Antioxidant |
E316 - Erythorban sodný |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1404 kJ/336 kCal |
Fats | 29 g |
including saturated fatty acids | 8 g |
Carbohydrates | 2.7 g |
including sugars | 0.4 g |
Protein | 14 g |
Salt | 2 g |
Fibre | 0 g |