Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

E641 - Leucin

Charakteristika

Leucin je esenciální aminokyselina sladké chuti. Je přirozenou složkou rostlin a mikroorganismů, kde je syntetizován pomocí mnoha enzymů z kyseliny pyruvové. Vyskytuje se v obou opticky aktivních formách. Jako potravinářská přísada se používá L-leucin. Aminokyselina leucin je nejdůležitější bílkovina pro tvorbu svalové hmoty.

Použití

V potravinářském průmyslu se používá jako dochucovadlo – látka zvýrazňující chuť a vůni. Nachází použití jako přísada v umělém sladidle aspartamu.

Výroba

Leucin se vyrábí z lepku, keratinu a kaseinu. Nachází se v mnoha živočišných i rostlinných potravinách.

Nežádoucí účinky

Látka je považována za bezpečnou.

Zdroje informací

  • Leucine - Wikipedia, the free encyclopedialink ]
  • A consumer's dictionary of food additiveslink ]
  • Eat safe, Bill Stathamlink ]
  • Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrboválink ]
Fer potravina
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Seznam éček