• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g ovesných vloček
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g neloupaných mandlí
  • 90 g dětské jablečné přesnídávky (1/2 skleničky)
  • 70 g tekutého medu
  • 50 g třtinového přírodního cukru
  • 25 g slunečnicových semínek
  • 25 g dýňových semínek
  • 25 g oleje
  • 2 g sušeného mletého zázvoru (1 zarovnaná lžička)
  • 2 g mleté skořice (1 zarovnaná lžička)
  • 5 g soli (1 zarovnaná lžička)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Trochou oleje vymažte mělký plech na pečení a troubu začněte vyhřívat na 160 stupňů.
  • 2V míse smíchejte všechny sypké suroviny kromě brusinek. Přilijte přesnídávku, med, zbytek oleje a vše důkladně promíchejte velkou lžící nebo vařečkou. Spíš než pohyby zdola nahoru jsou tu účinné roztírací tlaky o dno a stěny mísy.
  • 3Lepkavou směs rozprostřete v nízké vrstvě na plech a vložte do trouby. Pokud máte horkovzdušný oběh, zapněte ho a teplotu snižte na 150 stupňů. Pečte celkem 30-35 minut. V polovině doby pečení začněte müsli pravidelně po 5 minutách promíchávat. Po uplynutí půl hodiny, jakmile müsli zezlátne a přestane být částečně lepkavé, odeberte malý vzorek a nechte ho zchladnout. Je-li po vychladnutí křupavý a dobře se rozdrobí, máte upečeno. Pozor, hranice mezi dobře upečeným a spáleným müsli je velmi nezřetelená, buďte ke konci pečení rychlí a stále ve střehu.
  • 4Müsli nechte dobře vychladnout a smíchejte s brusinkami. Obratem vyexpedujte do vzduchotěsné sklenice nebo krabice, jinak začne postupně vlhnout, ztrácet křupavost a kazit se.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY