Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 170 g másla a na vymazání formy
- 300 g cukru krupice
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- hrubá mouka na vysypání formy
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme vejce a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva.
- 3Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 60 minut.
- 4Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprve poté ho vyklopíme.
Tip
Množství těsta je na menší formu.
Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se v těstě neoddělil tuk (mělo by v sobě jemné krupičky). Těsto se pak může ve formě při pečení srazit a nevyběhne.
Pokud se to přece jen stane, nezoufejte. Postavte mísu s těstem do teplé vodní lázně a třete tak dlouho, dokud se tuk nerozpustí a nespojí s ostatními surovinami opět v hladké těsto.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef