Košík

4 PORCERychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 vajec
  • 240 g žervé
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka pepře
  • 10 g soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce uvaříme, oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
  • 2Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
  • 3Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.
Tip
Část plnotučné hořčice můžete nahradit dijonskou hořčicí, pomazánka bude mít ostřejší chuť. Do pomazánky nemusíte nakrájet všechny bílky, část jich můžete naplnit pomazánkou. Do pomazánky můžete přidat najemno nasekanou plocholistou petržel nebo pažitku.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY