2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PLNĚNÁ VEJCE
- 5 vajec
- 50 g lučiny
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička sardelové pasty
- 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu
- bílý pepř
- sůl
OZDOBA
- 1 ančovička
- kousek rajčete
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
- 2Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
- 3Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
- 4Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.
Tip
Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek.
Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef