Košík

1 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 5 celých krevet velikosti 16/20
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička nakrájené plocholisté petržele
  • 1/2 chilli papričky
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Česnek nakrájíme na plátky.
  • 2Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Množství záleží na chuti.
  • 3Krevetám odlomíme hlavy a dáme je stranou. Krunýře oloupeme až na poslední část u ocásku. Ostrou špejlí opatrně propíchneme část za hlavičkou a vytáhneme z těla krevet střívka, která vyhodíme. Do misky vymáčkneme šťávu z hlav krevet, přidáme 2 lžíce oleje a zamícháme.
  • 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek a chilli papričku a necháme je zpěnit. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme hlavy krevet a orestujeme je z obou stran do červena.
  • 5Oloupané krevety osolíme, dáme do pánve a opečeme je z každé strany 1/2 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou, hlavy vyhodíme.
  • 6Do pánve přidáme šťávu z hlav krevet, víno a svaříme na objem 2 lžic.
  • 7Výpek z pánve přelijeme přes krevety, posypeme nakrájenou petrželí a podáváme horké s bílým pečivem.
Tip
Šťáva z hlav krevet dá jídlu vynikající chuť. Při restování česneku dejte pozor, aby příliš nezhnědl. Pokrm by byl hořký. Krevety nesmíte opékat dlouho. Obsahují málo vody a delší tepelnou úpravou by se vysušily.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY