Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 CZK

Delivery

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

1 Serving
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky
  • 5 celých krevet velikosti 16/20
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • 60 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička nakrájené plocholisté petržele

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Česnek nakrájíme na plátky.
  • 2
    Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Množství záleží na chuti.
  • 3
    Krevetám odlomíme hlavy a dáme je stranou. Krunýře oloupeme až na poslední část u ocásku. Ostrou špejlí opatrně propíchneme část za hlavičkou a vytáhneme z těla krevet střívka, která vyhodíme. Do misky vymáčkneme šťávu z hlav krevet, přidáme 2 lžíce oleje a zamícháme.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek a chilli papričku a necháme je zpěnit. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme hlavy krevet a orestujeme je z obou stran do červena.
  • 5
    Oloupané krevety osolíme, dáme do pánve a opečeme je z každé strany 1/2 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou, hlavy vyhodíme.
  • 6
    Do pánve přidáme šťávu z hlav krevet, víno a svaříme na objem 2 lžic.
  • 7
    Výpek z pánve přelijeme přes krevety, posypeme nakrájenou petrželí a podáváme horké s bílým pečivem.
Tip
Šťáva z hlav krevet dá jídlu vynikající chuť. Při restování česneku dejte pozor, aby příliš nezhnědl. Pokrm by byl hořký. Krevety nesmíte opékat dlouho. Obsahují málo vody a delší tepelnou úpravou by se vysušily.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

2 oloupané stroužky česneku