1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 5 celých krevet velikosti 16/20
- 2 oloupané stroužky česneku
- 60 ml suchého bílého vína
- 1 lžička nakrájené plocholisté petržele
- 1/2 chilli papričky
- 6 lžic olivového oleje
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Česnek nakrájíme na plátky.
- 2Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky. Množství záleží na chuti.
- 3Krevetám odlomíme hlavy a dáme je stranou. Krunýře oloupeme až na poslední část u ocásku. Ostrou špejlí opatrně propíchneme část za hlavičkou a vytáhneme z těla krevet střívka, která vyhodíme. Do misky vymáčkneme šťávu z hlav krevet, přidáme 2 lžíce oleje a zamícháme.
- 4V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej, přidáme česnek a chilli papričku a necháme je zpěnit. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme hlavy krevet a orestujeme je z obou stran do červena.
- 5Oloupané krevety osolíme, dáme do pánve a opečeme je z každé strany 1/2 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou, hlavy vyhodíme.
- 6Do pánve přidáme šťávu z hlav krevet, víno a svaříme na objem 2 lžic.
- 7Výpek z pánve přelijeme přes krevety, posypeme nakrájenou petrželí a podáváme horké s bílým pečivem.
Tip
Šťáva z hlav krevet dá jídlu vynikající chuť.
Při restování česneku dejte pozor, aby příliš nezhnědl. Pokrm by byl hořký.
Krevety nesmíte opékat dlouho. Obsahují málo vody a delší tepelnou úpravou by se vysušily.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef