Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 300 g cizrny
  • 150 g čínského zelí
  • 150 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 60 g oloupané červené cibule
  • 60 g oloupané cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • špetka kajenského pepře
  • pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cizrnu namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, ideálně však přes noc.
  • 2Obě cibule a česnek nakrájíme najemno. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Čínské zelí příčně nakrájíme na proužky silné 0,5 cm. Cizrnu slijeme a necháme v sítu okapat.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibule a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme cizrnu a restujeme 30 vteřin. Přidáme mrkev a řapíkatý celer, 1 lžičku soli, promícháme a restujeme za stálého míchání 30 vteřin. Přidáme rozmarýn, kajenský pepř a konzervovaná rajčata, promícháme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme, než bude cizrna měkká, přibližně 40 minut.
  • 4Přidáme čínské zelí a vaříme další 2 minuty. Stáhneme z ohně, vyndáme snítku rozmarýnu a polévku dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme plocholistou petržel.
Tip
Místo zeleninového vývaru můžete použít vývar kuřecí. Místo čínského zelí můžete použít kadeřávek.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY