4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,1 l zeleninového vývaru
- 300 g cizrny
- 150 g čínského zelí
- 150 g konzervovaných loupaných rajčat
- 100 g řapíkatého celeru
- 100 g oloupané mrkve
- 60 g oloupané červené cibule
- 60 g oloupané cibule
- 100 ml olivového oleje
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- špetka kajenského pepře
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cizrnu namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, ideálně však přes noc.
- 2Obě cibule a česnek nakrájíme najemno. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Čínské zelí příčně nakrájíme na proužky silné 0,5 cm. Cizrnu slijeme a necháme v sítu okapat.
- 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibule a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme cizrnu a restujeme 30 vteřin. Přidáme mrkev a řapíkatý celer, 1 lžičku soli, promícháme a restujeme za stálého míchání 30 vteřin. Přidáme rozmarýn, kajenský pepř a konzervovaná rajčata, promícháme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme, než bude cizrna měkká, přibližně 40 minut.
- 4Přidáme čínské zelí a vaříme další 2 minuty. Stáhneme z ohně, vyndáme snítku rozmarýnu a polévku dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme plocholistou petržel.
Tip
Místo zeleninového vývaru můžete použít vývar kuřecí.
Místo čínského zelí můžete použít kadeřávek.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef