Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • tuňák
  • wasabi pasta

TIP NA PŘÍLOHU

  • Sójová omáčka
  • Zázvor k sushi

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • bambusovou podložku na sushi

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP NA PŘÍPRAVU TUŇÁKA

  • 1Z filetu seřízneme menší špičatou část masa.
  • 2Větší, kulatou část naporcujeme na menší kvádry na šířku 4 prstů.
  • 3Kvádry překrojíme podélně na 3 menší části.
  • 4Z menších částí krájíme přes vlákno jednotlivé porce.

POSTUP NA SUSHI

  • 1Nori řasu přepůlíme, položíme na rohožku a navlhčenými prsty na ni rozložíme 75 g uvařené rýže tak, aby zbyl okraj široký 0,5 cm. Rýži potřeme wasabi pastou.
  • 2Na rýži položíme tuňáka do první třetiny rýže.
  • 3Pomocí rohožky začneme rolku formovat a zlehka utahovat, aby zůstala rovnoměrná.
  • 4Rolku zatočíme tak, aby se spojila v místech pokrytých vrstvou rýže a vyčníval pouze volný pruh řasy nori.
  • 5Pomocí rohožky rolku dotočíme. Přečnívající část řasy rolku uzavře a spojí.
  • 6Hosomaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
     
     
     
     
     
     
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi. Nakládaný zázvor příjemně neutralizuje chuť a podporuje trávení.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

TIP NA PŘÍLOHU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE