1 ROLKADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- plátky řasy nori
- vychlazená uvařená rýže na sushi
- tuňák
- wasabi pasta
TIP NA PŘÍLOHU
- Sójová omáčka
- Zázvor k sushi
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- bambusovou podložku na sushi
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PŘÍPRAVU TUŇÁKA
- 1Z filetu seřízneme menší špičatou část masa.
- 2Větší, kulatou část naporcujeme na menší kvádry na šířku 4 prstů.
- 3Kvádry překrojíme podélně na 3 menší části.
- 4Z menších částí krájíme přes vlákno jednotlivé porce.
POSTUP NA SUSHI
- 1Nori řasu přepůlíme, položíme na rohožku a navlhčenými prsty na ni rozložíme 75 g uvařené rýže tak, aby zbyl okraj široký 0,5 cm. Rýži potřeme wasabi pastou.
- 2Na rýži položíme tuňáka do první třetiny rýže.
- 3Pomocí rohožky začneme rolku formovat a zlehka utahovat, aby zůstala rovnoměrná.
- 4Rolku zatočíme tak, aby se spojila v místech pokrytých vrstvou rýže a vyčníval pouze volný pruh řasy nori.
- 5Pomocí rohožky rolku dotočíme. Přečnívající část řasy rolku uzavře a spojí.
- 6Hosomaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.
Nakládaný zázvor příjemně neutralizuje chuť a podporuje trávení.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef