Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 24 rýžových placek (o průměru 22 cm)
  • 250 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
  • 200 g sladkokyselé chilli omáčky
  • 70 g rýžových nudlí
  • 60 g očištěné mrkve
  • 15 g zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • ½ červené chilli papričky
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • lžíce sójové omáčky
  • lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • rostlinný olej
  • špetka pepře

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nudle vložíme do misky a zalijeme je 1 l vroucí vody. Česnek a zázvor očistíme a najemno nakrájíme. Mrkev nastrouháme podélně nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a bílou část dáme stranou. Chilli papričku nakrájíme najemno.
  • 2V rendlíku na středním ohni rozehřejeme sezamový a rostlinný olej a necháme na nich zpěnit česnek a zázvor. Přidáme mleté maso a 2 minuty ho za častého míchání restujeme. Přidáme bílou část jarní cibulky a orestujeme ji. Přidáme mrkev, orestujeme ji, přidáme chilli papričku a promícháme. Vlijeme ústřicovou a sójovou omáčku a promícháme.
  • 3Nudle scedíme, přidáme je do rendlíku a necháme prohřát. Přidáme zelenou část jarní cibulky, promícháme a necháme vyvařit veškerou tekutinu. Stáhneme z ohně, vmícháme pepř a koriandr a směs necháme vychladnout.
  • 42 látkové utěrky namočíme do studené vody a vyždímeme je. Na stůl položíme širší misku naplněnou studenou vodou. Na stůl rozložíme 1 vlhkou utěrku, na ni položíme 2 rýžové placky položené na sebe, které nejprve velmi krátce ponoříme do misky se studenou vodou, a přikryjeme je druhou vlhkou utěrkou. Necháme odležet 3 minuty a horní vlhkou utěrku dáme stranou
  • 5Lžící nabereme 50 g masové náplně a položíme ji na spodní část placek, 4,5 cm od dolního okraje a 5,5 cm od pravého a levého okraje. Ruce namočíme do studené vody a obě placky pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placek přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placek. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky.
  • 6V širším rendlíku rozpálíme vyšší vrstvu oleje na 170 °C a rolky smažíme 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY