4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g krevet
- 1 lžíce pasty Tom Yum
- 2x 450 ml zeleninového vývaru
- 200 g rajčat
- 200 g žampionů
- 2 cibule
- 1/2 svazku koriandru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- šťáva z jedné limetky
- olej na dno pánve
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
- 2Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
- 3Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
- 4Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Tip
Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny.
Doba přípravy je 30 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.