Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Rychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g krevet
  • olej na dno pánve
  • 2x 450 ml zeleninového vývaru
  • 2 cibule
  • 200 g rajčat
  • 200 g žampionů
  • 1/2 svazku koriandru
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce pasty Tom Yum
  • šťáva z jedné limetky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1
    Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
  • 2
    Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
  • 3
    Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
  • 4
    Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Tip
Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny. Doba přípravy je 30 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.

SUROVINY