4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecích řízků
- 500 ml kokosového mléka
- olej na dno pánve
- 1 vrchovatá lžíce kari pasty
- 450 ml zeleninového vývaru
- 2 ks citronové trávy
- 5-10 ks sušených limetových listů
- 4 lžíce cukru
- 8 lžic rybí omáčky
- 1–2 ks limetky (podle chuti)
- thajská bazalka na ozdobu
- 1 ks pak choi
- 1 malá zelená cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- ½ pórku
- 1 balení zelených fazolek, cca 300 g
PŘÍLOHA
- Jasmínová rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na malém množství oleje osmažíme maso, a poté přidáme kari pastu. Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijeme vývarem a přidáme kokosové mléko. Citronovou trávu v ruce nalámeme a společně se sušenými limetovými listy přidáme do pánve. Hned poté začneme ochucovat. Přidáme cukr, rybí omáčku a šťávu z limety. Až jako poslední přidáme zeleninu, kterou ale nevaříme déle než 2 minuty.
- 2Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjmeme z hrnce. Do hotového kari vmícháme čerstvé bylinky (nekrájíme a nevaříme).
- 3Podáváme s rýží.
Tip
Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla.
Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.