Košík

1 PEKÁČDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g hladké mouky
  • 300 g višňové marmelády
  • 200 g změklého másla a máslo na vymazání pekáče
  • 200 g cukru krupice
  • 15 g kakaa
  • 12 g prášku do pečiva
  • 5 g perníkového koření
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • hrubá mouka na vysypání pekáče

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Všechny suroviny kromě marmelády vložíme do robotu a 3–4 minuty mícháme na střední rychlost. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a povrch uhladíme. Marmeládou naplníme cukrářský sáček a nastříkáme jím na syrové těsto šikmou mřížku.
  • 3Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Hotový perník necháme vychladnout v pekáči a teprve pak ho rozkrájíme na jednotlivé řezy.
Tip
Do těsta můžete přidat půl lžičky mleté skořice. Místo višňové marmelády můžete použít jakoukoliv marmeládu výraznější kyselé chuti. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu perníku zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU