50 KOUSKŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 125 g cukru krupice
- 65 g bílků
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cukr s bílky vyšleháme do husté pěny. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem do požadovaných tvarů.
- 2Pečeme v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud pusinky nevyběhnou. Pak snížíme teplotu na 80 °C a sušíme 20 minut.
Tip
Syrovou bílkovou hmotu můžete obarvit – použijte rozpuštěnou sypanou potravinářskou barvu. Hmotu obarvujte těsně před došleháním.
Z hmoty můžete stříkat kolečka, pusinky, esíčka, šneky, piškoty…
Aby se pečicí papír při stříkání pusinek nezvedal z plechu, vezměte malý kousek hmoty, rozetřete ho lehce po plechu a papír na něj přilepte.
Správně usušené pusinky poznáte tak, že se dají odloupnout od papíru a při rozlomení jsou uvnitř vláčné.
Na přípravu budete potřebovat cukrářský pytlík s kulatou nebo zubatou špičkou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef