4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 filety z kapra po 200 g
- 250 g strouhanky
- 200 g sádla
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- citron
- sůl
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Pilsner Urquell ležák.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Filety ze všech stran osolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- 2Ve vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a filety v něm postupně smažíme z obou stran dozlatova. Filety by měly být při smažení nejméně do poloviny ponořeny v sádle.
- 3Osmažené kousky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Talíř s rybou uchováme na teplém místě do doby podávání.
- 4Smaženého kapra podáváme s kouskem citronu a bramborovým salátem.
Tip
Strouhanku, v níž jste obalili ryby, dále neskladujte.
Na teplém místě rybu uchováte například tak, že rozehřejete troubu na 50 °C a rybu v ní necháte prohřívat, než osmažíte zbylé kousky ryb.
Pro křupavější a chuťově výraznější strouhanku zašlehejte vidličkou do vajec trochu piva. Na dvě vejce použijte 4 lžíce světlého piva.
Ke kaprovi se výborně hodí bramborový salát i bramborový salát bez majonézy. Oba saláty si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najedete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef