Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 filety z kapra po 200 g
  • 250 g strouhanky
  • 200 g sádla
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • citron
  • sůl

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Pilsner Urquell ležák.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Filety ze všech stran osolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 2Ve vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a filety v něm postupně smažíme z obou stran dozlatova. Filety by měly být při smažení nejméně do poloviny ponořeny v sádle.
  • 3Osmažené kousky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Talíř s rybou uchováme na teplém místě do doby podávání.
  • 4Smaženého kapra podáváme s kouskem citronu a bramborovým salátem.
Tip
Strouhanku, v níž jste obalili ryby, dále neskladujte. Na teplém místě rybu uchováte například tak, že rozehřejete troubu na 50 °C a rybu v ní necháte prohřívat, než osmažíte zbylé kousky ryb. Pro křupavější a chuťově výraznější strouhanku zašlehejte vidličkou do vajec trochu piva. Na dvě vejce použijte 4 lžíce světlého piva. Ke kaprovi se výborně hodí bramborový salát i bramborový salát bez majonézy. Oba saláty si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najedete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU