30 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 ml smetany, min. 31%
- 150 g tmavé čokolády na potření
- 120 g cukru krupice
- 83 g vlašských ořechů
- 83 g kandovaného ovoce
- 83 g rozinek
- 60 g polohrubé mouky
- 60 g másla
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu rozehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2V rendlíku na středním ohni smícháme smetanu, cukr a máslo a necháme přijít k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň na polovinu, přisypeme mouku a stále mícháme, dokud se vše nespojí v hladké těsto a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílá vrstva nápeku. Těsto se ovšem nesmí připalovat.
- 3Těsto vložíme do mísy robotu a mícháme do vychladnutí. Do vychladlého těsta vmícháme směs rozinek, ořechů a kandovaného ovoce.
- 4Lžičkou vykrajujeme z těsta jednotlivé kousky a pokládáme je na plech, kde je zlehka zmáčkneme. Na plech je pokládáme v dostatečných rozestupech, při pečení se směs rozteče.
- 5Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15–20 minut do světle hnědé barvy.
- 6pečené marokánky necháme vychladnout a poté je na rovné straně potíráme rozehřátou čokoládou.
Tip
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. V rendlíku nechte vařit trochu vody. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte teplotu pod polovinu a postavte na rendlík mísu tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Vložte do mísy čokoládu a míchejte. Čokoláda se tak hladce rozpustí a nepřipálí se.
K přípravě budete potřebovat kuchyňský robot s nástavcem typu K.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef