• Milí zákazníci,
    Dnes, 4. 5. 2025, se běží „ORLEN Maraton Praha 2025" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek. Děláme vše pro to, abyste obdrželi objednávku včas, a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

1 DÁVKA
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 1 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 30 g kakaa
  • špetka skořice
  • sádlo na vymazání formiček
  • moučkový cukr na obalení
  • vanilkový cukr na obalení
  • 120 g najemno nastrouhaných ořechů

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Všechny suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, které pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formičky napoprvé vymažeme sádlem, podruhé to již není potřeba.
  • 3
    Těstem plníme formičky: těsto do formičky vmáčkneme palcem, nesmí ale být moc plná, pracny by se špatně pekly. Naplněné formičky položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut. Upečené pracny necháme 2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme a necháme vychladnout.
Tip
Pracny obalujeme ve směsi krupicového, moučkového a vanilkového cukru až před Vánocemi, zvlhly by. Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Na přípravu budete potřebovat formičky na pracny.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE