1 DÁVKADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g hladké mouky
- 250 g cukru krupice
- 250 g másla
- 120 g najemno nastrouhaných ořechů
- 30 g kakaa
- 1 vejce
- špetka skořice
- sádlo na vymazání formiček
- moučkový cukr na obalení
- vanilkový cukr na obalení
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- potravinářskou fólii
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Všechny suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, které pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
- 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formičky napoprvé vymažeme sádlem, podruhé to již není potřeba.
- 3Těstem plníme formičky: těsto do formičky vmáčkneme palcem, nesmí ale být moc plná, pracny by se špatně pekly. Naplněné formičky položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut. Upečené pracny necháme 2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme a necháme vychladnout.
Tip
Pracny obalujeme ve směsi krupicového, moučkového a vanilkového cukru až před Vánocemi, zvlhly by.
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť.
Na přípravu budete potřebovat formičky na pracny.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef