2 DÁVKYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g hladké mouky
- 100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
- 100 g cukru krupice a cukr krupice na obalení
- 100 g másla
- 100 g sádla
- 1 vejce
- vanilkový cukr na obalení
- moučkový cukr na obalení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
- 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. V míse smícháme cukr krupici, moučkový a vanilkový cukr.
- 3Z těsta ukrojíme část a vyválíme ho do válečku. Z něj krájíme malé kousky, které vyválíme do malých válečků a vytvarujeme do rohlíčků. Pečeme je v rozehřáté troubě dorůžova. Upečené rohlíčky ihned obalujeme ve směsi cukrů
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Mandle naopak chuť zjemní.
K přípravě budete potřebovat ještě potravinářskou folii a pečicí papír.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef