4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g hrubé mouky a 2 lžíce na vysypání formy
- 200 g brambor uvařených ve slupce a 200 g syrových brambor
- 90 g sádla a 1 lžíce na vymazání formy
- 400 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ kostky čerstvého droždí
- špetka pepře
- 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim vejce, česnek, majoránku, sádlo, mléko, olej, sůl a pepř.
- 2Do mouky přidáme prášek do pečiva, rozdrobíme na něj droždí a promícháme. Přidáme bramborovou směs a vše spolu promícháme. Necháme 45 minut kynout. Těsto bude řidší.
- 3Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do něj těsto, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minu
Tip
Do těsta můžete přidat slaninu nakrájenou na kostky o hraně 1 cm.
Namísto pekáče můžete použít vyšší plech. Hluchec bude nižší a křupavý.
Hluchec můžete servírovat samostatně nebo ho podávejte třeba se zvěřinou či
s polévkami, jako je bramborová. Jí se vlažný nebo studený.
Pokud dávku zdvojnásobíte, vystačí vám na jeden velký plech.
Na přípravu budete potřebovat pekáč o rozměrech 36×22×8 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef