Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg oloupaných brambor, varný typ B, C
  • 250 g sádla na smažení
  • 100 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • 4 vejce
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Dvě třetiny brambor nastrouháme na hrubém struhadle a jednu třetinu najemno. Brambory jemně vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody. Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijeme mléko. Důkladně promícháme.
  • 2Na pánvi na středním ohni rozehřejeme část sádla, naběračkou vlijeme do pánve bramborákové těsto a vytvoříme placku. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova. V případě potřeby snížíme oheň pod polovinu, abychom těsto nepřipálili.
Tip
Pokud je těsto moc husté, nařeďte ho ještě trochu mlékem nebo vodou vymačkanou z brambor. Česneku dejte do těsta podle toho, jak máte rádi česnekovou chuť, i podle toho, jak silný česnek máte doma. První bramborák se peče vždy na zkoušku – ochutnejte ho a těsto případně dosolte nebo přidejte majoránku či česnek. Nešetřete sádlem. Je důležité, abyste na pánvi měli vysokou vrstvu tuku, jen tak se bramboráky usmaží rovnoměrně. Sádla se nebojte. Když bramboráky plavou v rozpáleném tuku, nasáknou jím méně, než když je budete smažit jen na trošce tuku.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY