4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
ŘÍZEK
- 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
- strouhanka na obalení masa
- 3 vejce
- sádlo na smažení
- citron na dochucení
- pepř
- sůl
BRAMBORY
- 1 kg oloupaných brambor
- 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
- 40 g másla
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA ŘÍZEK
- 1Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
- 2Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
- 3V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
- 4Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
- 5Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.
POSTUP NA BRAMBORY
- 1Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef