4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kapusty
- 150 g vařeného uzeného masa
- 40 g oloupané cibule
- 30 g strouhanky a strouhanka na obalení
- 20 g másla
- 200 ml mléka
- 2 starší rohlíky
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- slunečnicový olej na smažení
- špetka pepře
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm a v míse je smícháme s mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět.
- 2Svrchní listy kapusty odřízneme a vyhodíme. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Kapustu vložíme do kastrolu s osolenou vroucí vodou a 15 minut vaříme. Scedíme a necháme v cedníku okapat. Rohlíky vymačkáme.
- 3V mlýnku na maso umeleme kapustu, rohlíky a uzené maso. Přidáme vejce, 1 kávovou lžičku soli, pepř, česnek, cibuli a strouhanku. Důkladně promícháme. Z připravené směsi formujeme 1 cm vysoké karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- 4V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- 5Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo jen tak.
Tip
Místo slunečnicového oleje můžete použít na smažení kvalitní řepkový olej nebo vepřové sádlo.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef