• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g čočky
  • 400 g oloupaných brambor
  • 300 g šunky vcelku
  • 300 g kysaného zelí
  • 30 g másla
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 stroužky česneku
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku alespoň na 2 hodiny, ideálně však přes noc namočíme do studené vody. Tu poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou. Dáme ji do hrnce, přidáme vývar, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a čočku uvaříme do poloměkka.
  • 2Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vymačkáme zelí a nakrájíme ho na kratší kousky, tak aby se vešly na lžíci. Přidáme k čočce spolu s bramborami a česnekem. Vaříme na mírném ohni doměkka.
  • 3Šunku nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. V pánvi na vyšším ohni zpěníme máslo, přidáme šunku a orestujeme ji dozlatova. Jakmile jsou brambory v polévce měkké, přidáme orestovanou šunku a zakysanou smetanu. Stáhneme z ohně, promícháme a dle chuti osolíme.
Tip
Použijte kuřecí vývar a klasickou hnědou čočku. Čočku vařte ve vývaru kvůli tomu, aby polévka měla plnější chuť. Do této polévky se nejlépe hodí pražská šunka nebo šunka od kosti. Do vývaru, ve kterém vaříte čočku, můžete vyvařit kůži ze šunky. Polévka získá intenzivnější chuť. Kůži po uvaření čočky vyndejte.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY