Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší kapusta
  • 80 g moravské klobásy
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 150 g cibule
  • 90 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Kapustu nakrájíme na nudličky 2 cm široké a dlouhé tak, aby se kousky vešly na lžíci. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 50 g másla, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kapustu a česnek a za stálého míchání je půl minuty restujeme. Přidáme mouku. Za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přilijeme vývar a promícháme. Polévku přivedeme k varu, oheň stáhneme na méně než třetinu a vaříme nezakryté 18 minut.
  • 3Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylé máslo a klobásu na něm orestujeme. Přidáme ji do polévky, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.
Tip
Kapustu vařte na skus – aby nebyla tvrdá, ale zároveň ani rozvařená. Po rozvaření ztrácí svěžest, barvu i chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY