4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 větší jablka
- 200 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 30 g másla
- 4 g prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kávová lžička skořice
- rostlinný olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
- špetka soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do větší mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl a promícháme metlou. Za stálého míchání přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a těsto necháme 10 minut odstát.
- 2Jablka oloupeme, rozkrojíme na osminy a vykrojíme jádřince. Vložíme jablka do misky, přisypeme skořici a promícháme.
- 3V rendlíku na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
- 4Jablka namáčíme do těsta a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Zamícháme jimi, aby se nepřilepila ke dnu rendlíku. Jablka smažíme 6 minut dozlatova. Hotová je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři posypeme jablka moučkovým cukrem.
Tip
Jablka můžete usmažit v přepuštěném másle. Budou voňavější.
Smažená jablka můžete polít javorovým sirupem nebo teplým medem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef