4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g hlívy ústřičné
- 350 g oloupané cibule
- 60 g sádla
- 30 g hladké mouky
- 7 stroužků česneku
- 2 snítky tymiánu
- 2 stonky plocholisté petržele
- 4 lístky bazalky
- špetka pálivé papriky
- 2 lžíce najemno nakrájené majoránky
- 1,5 lžíce sladké papriky
- 3 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička pepře
- 3 lžičky soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňský provázek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Z hlívy odkrojíme tuhý konec a nakrájíme ji na širší nudličky. Tymián, petržel a bazalku pevně svážeme kuchyňským provázkem.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme česnek a promícháme. Přidáme hlívu a promícháme. Přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku a opět promícháme. Přidáme mouku a mícháme 1 minutu.
- 3Přidáme svazek bylin, zalijeme 750 ml vroucí vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a vaříme 14 minut. Přidáme majoránku a vaříme další 2 minuty. Hotovou polévku v případě potřeby dochutíme solí.
Tip
Polévka skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Dvě lžíce čerstvé majoránky můžete nahradit jednou lžící sušené majoránky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef