Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 350 g oloupané cibule
  • 60 g sádla
  • 30 g hladké mouky
  • 7 stroužků česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 stonky plocholisté petržele
  • 4 lístky bazalky
  • špetka pálivé papriky
  • 2 lžíce najemno nakrájené majoránky
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 3 lžičky soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský provázek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Z hlívy odkrojíme tuhý konec a nakrájíme ji na širší nudličky. Tymián, petržel a bazalku pevně svážeme kuchyňským provázkem.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme česnek a promícháme. Přidáme hlívu a promícháme. Přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku a opět promícháme. Přidáme mouku a mícháme 1 minutu.
  • 3Přidáme svazek bylin, zalijeme 750 ml vroucí vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu a vaříme 14 minut. Přidáme majoránku a vaříme další 2 minuty. Hotovou polévku v případě potřeby dochutíme solí.
Tip
Polévka skvěle chutná s čerstvým chlebem. Dvě lžíce čerstvé majoránky můžete nahradit jednou lžící sušené majoránky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE