• Tomorrow, on Victory Day, we will operate just like any other day. Enjoy your day off, and leave the shopping to us! No lines, straight to your door.

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 CZK

Delivery

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 100 g libové slaniny
  • 100 g oloupaných brambor
  • 60 g cukru krupice
  • 2 střední cibule
  • 1 kávová lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce sádla
  • ocet
  • sůl
  • 500 g kysaného bílého zelí

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Zelí vymačkáme z nálevu (ten ale nevylijeme, budeme ho potřebovat) a překrájíme ho nahrubo.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kmín a zamícháme. Přidáme nakrájenou slaninu a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a promícháme. Pokud není nálev příliš kyselý, vlijeme ho do kastrolu, případně ho část nahradíme vodou. Zamícháme a stáhneme teplotu na třetinu. Kastrol přiklopíme poklicí a zelí dusíme téměř doměkka. Poté ho dochutíme cukrem, solí a případně trochou octa.
  • 3
    Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do kastrolu k zelí, důkladně promícháme a necháme nezakryté 6 minut provařit na mírném ohni. Často mícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

100 g libové slaniny

Fresh from the farm
ca.12943CZK

MASO! Pork belly

ca. 0.7 kg

184.9 CZK/kg

Fresh from the farm
ca.13965CZK

MASO! Pork belly slices

ca. 0.67 kg

209.9 CZK/kg