4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KRUTONY
- 2 starší rohlíky
- 80 g másla
POLÉVKA
- 200 g uvařeného kuřecího masa
- 200 g konzervovaného hrášku
- 40 g másla
- 1 l kuřecího vývaru
- 200ml smetany, min. 31%
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce koření kari
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KRUTONY
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, vložíme je do pekáčku, přidáme máslo a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 12 minut, než krutony zezlátnou. Občas promícháme
POSTUP NA POLÉVKU
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
- 2V kastrolu na nižším ohni zpěníme máslo. Přisypeme mouku a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme kari a mícháme 1 minutu.
- 3Přilijeme vývar, důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného zamíchání vaříme 12 minut. Přidáme smetanu a nakrájené maso a vaříme další 3 minuty.
- 4Přidáme scezený hrášek, dle chuti osolíme a necháme 1 minutu přejít varem.
- 5Podáváme s krutony.
Tip
Nejlepší je, když použijete maso obrané z kostí z kuřecích částí, ze kterých se vařil vývar.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef