• Omlouváme se za nepříjemnosti! 😔
    Milí zákazníci, včera na našem skladu v Chrášťanech z technických důvodů selhalo chlazení, což bohužel ovlivnilo i naši doručovací kapacitu. Dnes tak může být méně doručovacích oken, než jste zvyklí.
    Show more

Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g oloupaných kedluben
  • 120 g oloupané cibule
  • 60 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • plocholistá petržel

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Kedlubny nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nastrouhané kedlubny a 3 minuty je za častého míchání restujeme. Přidáme moukou, stáhneme oheň pod polovinu a za stálého míchání 1 minutu restujeme.
  • 3
    Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a oheň stáhneme pod třetinu. Přidáme 1 lžičku soli a špetku čerstvě mletého pepře a za občasného míchání vaříme nezakryté 10 minut. Přidáme muškátový oříšek, promícháme a pomalu vaříme dalších 10 minut.
  • 4
    Přidáme smetanu, promícháme, přivedeme k varu a po půl minutě stáhneme z ohně. Dle potřeby dochutíme solí. Posypeme nakrájenou plocholistou petrželí.
Tip
Kedlubny použijte čerstvé, staré jsou dřevnaté. Cibuli při restování nenechte zhnědnout. Polévka by změnila chuť. Pro přípravu této polévky se nejlépe hodí kuřecí vývar, ale lze takto připravit i vegetariánskou verzi pomocí zeleninového vývaru. Polévka se dá připravit i bez smetany, pak ale potřebujete 1,2 l vývaru. Nakonec můžete polévku také rozmixovat do krémové konzistence. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z bílého pečiva.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS