Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g oloupaných kedluben
  • 120 g oloupané cibule
  • 60 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • plocholistá petržel

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Kedlubny nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nastrouhané kedlubny a 3 minuty je za častého míchání restujeme. Přidáme moukou, stáhneme oheň pod polovinu a za stálého míchání 1 minutu restujeme.
  • 3
    Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a oheň stáhneme pod třetinu. Přidáme 1 lžičku soli a špetku čerstvě mletého pepře a za občasného míchání vaříme nezakryté 10 minut. Přidáme muškátový oříšek, promícháme a pomalu vaříme dalších 10 minut.
  • 4
    Přidáme smetanu, promícháme, přivedeme k varu a po půl minutě stáhneme z ohně. Dle potřeby dochutíme solí. Posypeme nakrájenou plocholistou petrželí.
Tip
Kedlubny použijte čerstvé, staré jsou dřevnaté. Cibuli při restování nenechte zhnědnout. Polévka by změnila chuť. Pro přípravu této polévky se nejlépe hodí kuřecí vývar, ale lze takto připravit i vegetariánskou verzi pomocí zeleninového vývaru. Polévka se dá připravit i bez smetany, pak ale potřebujete 1,2 l vývaru. Nakonec můžete polévku také rozmixovat do krémové konzistence. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z bílého pečiva.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g oloupaných kedluben

kontakty na zákaznickou podporu

  • Načítání textu

    Načítání textu

  • Načítání textu

    Načítání textu

Načítání textu

Načítání textu

Pro nastavení souborů cookies klikněte sem.

Česky