4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g očištěné mrkve
- 70 g oloupaných brambor
- 80 g cibule
- 10 g čerstvého zázvoru
- 400 ml mléka
- 60 g másla
- 7 lžic olivového oleje
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce soli
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 1,5 lžíce ricotty
- 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
- extra panenský olivový olej
- čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
- 3Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
- 4Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
- 5Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.
Tip
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef