• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g očištěné mrkve
  • 70 g oloupaných brambor
  • 80 g cibule
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 400 ml mléka
  • 60 g másla
  • 7 lžic olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1,5 lžíce ricotty
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvě mletý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
  • 3Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
  • 4Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  • 5Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.
Tip
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SUROVINY NA DOKONČENÍ