Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KROKETY

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g plátků parmské šunky
  • 300 ml mléka
  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku nakrájené najemno
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička soli

SUROVINY NA OBALENÍ

  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2–3 vejce
  • rostlinný olej na smažení

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 100 ml mléka
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky červeného vinného octa
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KROKETY

  • 1Kuřecí maso a parmskou šunku nakrájíme najemno.
  • 2V rendlíku přivedeme mléko k varu, přidáme muškátový oříšek, promícháme a rendlík stáhneme z ohně.
  • 3Ve druhém rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit česnek. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme máslo a necháme cibuli s česnekem lehce zezlátnout.
  • 4Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme mouku a restujeme ji za stálého míchání 1 minutu. Přilijeme horké mléko a vše důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a parmskou šunku, osolíme, promícháme a dáme prochladnout do lednice.
  • 5Z prochladlé hmoty vytvarujeme krokety o průměru 3 cm a dlouhé 5 cm. Každou obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je ponořené v rozehřátém oleji dozlatova 1 minutu.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a promixujeme.
  • 2Přilijeme olej a mixujeme, než vznikne hustá omáčka.
  • 3Osolíme a promixujeme.
  • 4Přidáme vinný ocet a mixujeme, dokud nevznikne hmota konzistence majonézy.
Tip
Na promixování budete potřebovat tyčový mixér. K přípravě budete potřebovat vyšší nádobu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA KROKETY

SUROVINY NA OBALENÍ

SUROVINY NA OMÁČKU

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM