4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g brambor uvařených ve slupce a 250 g syrových brambor
- 300 g hrubé mouky
- 60 g másla nebo sádla
- 3 vejce
- 1 lžička škrobu
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do hrnce dáme vařit větší množství vody. Vodu osolíme.
- 2Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k vařeným bramborám. Přidáme 1 lžičku soli, vejce, hrubou mouku a škrob. Umícháme hustší těsto.
- 3Polévkovou lžící tvoříme v namočené dlani knedlíky ve tvaru větších noků, které vkládáme do osolené vroucí vody.
- 4Knedlíky vaříme 6–7 minut. Když jsou hotové, vyplavou na hladinu. Vyndáme je do mísy s rozpuštěným sádlem nebo máslem, dle chuti, a promícháme.
Tip
Knedlíky připravujte z brambor varného typu B nebo C.
Hotové knedlíky obalte v rozpuštěném sádle nebo másle, neokorají tak.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef