2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g konzervované cizrny
- 1 lžička tahini
- 1 oloupaný stroužek česneku
- šťáva z ½ citronu
- špetka drceného římského kmínu
- 2 špetky sladké papriky
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PŘÍLOHA
- nachos
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cizrnu scedíme a dáme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku a tahini a rozmixujeme dohladka. Poté postupně za stálého mixování přidáme 3 lžíce oleje. Osolíme a opepříme.
- 2Hummus v misce nebo talíři zakápneme zbylým olivovým olejem.
Tip
Můžete přidat o lžičku tahini navíc.
Podávejte s nachos, grissinami nebo slanými sušenkami.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef