4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 20 g oloupaného česneku
- 200 g sýra eidam, min. 45%
- 400 g majonézy
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sýr nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy.
- 2Oloupaný česnek podélně rozpůlíme, odstraníme středové klíčky a vyhodíme je. Česnek nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy k sýru.
- 3Přidáme majonézu a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a opět promícháme. Pomazánku dáme na 20 minut odležet do lednice.
Tip
Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření odstraňuje.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef