6 PORCÍDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 lžíce olivového oleje
- 350 g hovězí roštěné nebo svíčkové
- 1 střední červená cibule
- 1 oranžová paprika
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 3 lžíce pikantní rajčatové omáčky nebo salsa
- 4 větší pšeničné tortilly
- 1/2 hrnku strouhaného čedaru
- 1/2 hrnku strouhaného sýra gouda
- čerstvý koriandr
- Pepř černý mletý
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje na středně vysokém plamenu. Steak osolíme, opepříme a opečeme z každé strany asi 3-4 minuty, podle požadované propečenosti. Hotové maso přendáme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočívat. Poté nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do pánve přidáme zbylou lžíci oleje. Přisypeme cibuli, obě papriky a restujeme na středním plamenu asi 6 minut, dokud nezměknou a lehce nezezlátnou. Přidáme česnek, koriandr, limetkovou šťávu a pikantní rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme a necháme krátce provařit, asi 1 minutu.
- 3Na každou tortillu nasypeme čtvrtinu čedaru, přidáme část plátků masa, zeleninovou směs a trochu gouda sýra. Tortilly přeložíme na polovinu.
- 4Čistou pánev rozehřejeme na středním plamenu. Quesadilly opečeme z obou stran, dokud nezezlátnou a sýr se nerozpustí, asi 2-3 minuty na stranu.
- 5Hotové quesadilly rozkrojíme na trojúhelníky. Podáváme se salsou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.