2 PORCEDo hodinkyNovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 140 - 180 g linguine nebo jiných těstovin
- 1 šalotka
- 250 ml zeleninového vývaru
- 50 ml smetany 33%
- 30 g lahůdkového droždí
- 30 g lahůdkového droždí
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- špetka čerstvého mletého pepře
- listová petržel na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Žampiony omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na silnější plátky, menší kusy na čtvrtiny nebo poloviny. Šalotku zbavíme suchých slupek a nakrájíme nadrobno.
- 2Na lžíci oleje orestujeme žampiony, trvá to přibližně 3 minuty než začnou kousky žampionů zlátnout. Dáme je stranou mimo pánev. Přidáme olej a usmažíme šalotku dozlatova, přidáme vývar, smetanu a lahůdkové droždí. Na mírném plameni omáčku provaříme alespoň 5 minut. Přidáme žampiony. Dochutíme mletým pepřem a pokud je potřeba, tak i dosolíme.
- 3Těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu.
- 4Uvařené těstoviny scedíme a ihned přidáme do omáčky. Zamícháme a ihned podáváme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!