• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

2 PORCEDo hodinkyNovinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 140 - 180 g linguine nebo jiných těstovin
  • 1 šalotka
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml smetany 33%
  • 30 g lahůdkového droždí
  • 30 g lahůdkového droždí
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka čerstvého mletého pepře
  • listová petržel na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Žampiony omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na silnější plátky, menší kusy na čtvrtiny nebo poloviny. Šalotku zbavíme suchých slupek a nakrájíme nadrobno.
  • 2Na lžíci oleje orestujeme žampiony, trvá to přibližně 3 minuty než začnou kousky žampionů zlátnout. Dáme je stranou mimo pánev. Přidáme olej a usmažíme šalotku dozlatova, přidáme vývar, smetanu a lahůdkové droždí. Na mírném plameni omáčku provaříme alespoň 5 minut. Přidáme žampiony. Dochutíme mletým pepřem a pokud je potřeba, tak i dosolíme.
  • 3Těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu.
  • 4Uvařené těstoviny scedíme a ihned přidáme do omáčky. Zamícháme a ihned podáváme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY