• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

30 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 230 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo sušeného vanilkového lusku
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 200 g hořkých čokoládových peciček nebo nasekané čokolády
  • Ovoce sušené mrazem na posypání (nemusí být)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si plech s pečicím papírem.
  • 2Ve velké míse utřeme máslo s oběma cukry, dokud nevznikne hladká a nadýchaná směs. Trvá to asi 3-5 minut.
  • 3Přidáme vejce jedno po druhém a vždy dobře zašleháme.
  • 4Poté přimícháme vanilkový extrakt nebo sušený vanilkový lusk.
  • 5V jiné míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.
  • 6Postupně tuto směs přidáváme do máslové směsi, dokud se těsto nespojí.
  • 7Nakonec do těsta vmícháme čokoládové pecičky.
  • 8Z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládáme je na plech s pečicím papírem.
  • 9Necháme mezi nimi dostatek místa, protože se při pečení roztečou.
  • 10Pečeme 8-10 minut, dokud okraje nejsou zlatavé, ale střed je ještě trochu měkký.
  • 11Necháme je na plechu chvíli vychladnout, aby se zpevnily, a poté je přemístíme na mřížku. Posypeme sušenými jahodami.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE