Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 větší žluté cibule (4× cca 100 g)
- 4 stroužky česneku
- 600 g hovězího zadního masa
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1,2 l hovězího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 200 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce sušené majoránky
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Těstoviny
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a najemno nastrouhejte. Hovězí maso nakrájejte na kostky o velikosti 3 cm × 3 cm.
- 2Nyní si vezměte větší hrnec a na silném plameni v něm rozpalte 3 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, osolte ji a za stálého míchání opékejte cca 10–12 minut na silném plameni, dokud se cibule nezbarví do tmavohněda. Následně do hrnce přidejte nakrájené hovězí maso, snižte plamen na střední až silný stupeň a opékejte 5–6 minut. Podle potřeby přitom regulujte sílu plamene, aby se cibule nespálila. Poté nastavte střední stupeň ohřevu, přidejte do hrnce rajčatový protlak, mletou papriku, mletý kmín, sůl a pepř a vše opékejte další 2–3 minuty. Následně do hrnce přidejte hovězí vývar, nastrouhaný česnek a krájená rajčata z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a směs zvolna vařte 80–90 minut.
- 3Po uvedené době z hrnce sundejte pokličku a guláš vařte bez ní dalších 40–45 minut na středním plameni do zhoustnutí.
- 4Následně do hrnce přidejte sušenou majoránku a vařte dalších 5–6 minut na středním plameni.
- 5Poté vypněte ohřev a hrnec s gulášem nechte ještě alespoň 5 minut stát na plotně.
- 6Hotový guláš rozdělte na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.