Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 větší žluté cibule (4× cca 100 g)
  • 4 stroužky česneku
  • 600 g hovězího zadního masa
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1,2 l hovězího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 200 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Těstoviny

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a najemno nastrouhejte. Hovězí maso nakrájejte na kostky o velikosti 3 cm × 3 cm.
  • 2
    Nyní si vezměte větší hrnec a na silném plameni v něm rozpalte 3 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli, osolte ji a za stálého míchání opékejte cca 10–12 minut na silném plameni, dokud se cibule nezbarví do tmavohněda. Následně do hrnce přidejte nakrájené hovězí maso, snižte plamen na střední až silný stupeň a opékejte 5–6 minut. Podle potřeby přitom regulujte sílu plamene, aby se cibule nespálila. Poté nastavte střední stupeň ohřevu, přidejte do hrnce rajčatový protlak, mletou papriku, mletý kmín, sůl a pepř a vše opékejte další 2–3 minuty. Následně do hrnce přidejte hovězí vývar, nastrouhaný česnek a krájená rajčata z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a směs zvolna vařte 80–90 minut.
  • 3
    Po uvedené době z hrnce sundejte pokličku a guláš vařte bez ní dalších 40–45 minut na středním plameni do zhoustnutí.
  • 4
    Následně do hrnce přidejte sušenou majoránku a vařte dalších 5–6 minut na středním plameni.
  • 5
    Poté vypněte ohřev a hrnec s gulášem nechte ještě alespoň 5 minut stát na plotně.
  • 6
    Hotový guláš rozdělte na 4 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

PŘÍLOHA