Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA HOLANDSKÝ ŘÍZEK

  • 130 g mozzarelly
  • 5 g čerstvé pažitky
  • 2 stonky jarní cibulky (2× cca 10 g)
  • 3 vejce velikosti M
  • 600 g mletého krůtího masa (max. 10 % tuku)
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 30 ml polotučného mléka
  • 120 g kukuřičné strouhanky
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA KAŠI

  • 800 g syrových brambor (varný typ C)
  • 250 ml polotučného mléka (vlažného)
  • 20 g másla
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mozzarellu nastrouhejte nahrubo. Pažitku a jarní cibulku nasekejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
  • 2Následně si připravte větší mísu, rozklepněte do ní 1 vejce, přidejte mleté krůtí maso, nastrouhanou mozzarellu, nasekanou pažitku, mletý muškátový oříšek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • 3Poté dejte předehřívat troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem větší plech (30 cm × 40 cm). Dále si připravte 2 hlubší talíře na obalování: Do jednoho rozklepněte zbývající 2 vejce, přilijte 30 ml mléka a obsah talíře důkladně vyšlehejte metličkou či vidličkou. Do druhého talíře nasypte kukuřičnou strouhanku. Následně z připravené masové směsi vytvarujte 4 oválné šišky a každou z nich obalte nejprve ve vaječné směsi a poté ve strouhance. Strouhanku do povrchu placky vždy lehce vtlačte rukou, aby dobře držela. Obalené placky skládejte na vyložený plech.
  • 4Až obalíte všechny šišky, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C.
  • 5Mezitím si připravte bramborovou kaši: Nakrájené brambory dejte do většího hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu, osolte a vařte 13–15 minut na středním až silném plameni do změknutí. Poté brambory sceďte, vraťte zpět do hrnce, přidejte k nim 250 ml vlažného mléka, máslo a sůl a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem obsah hrnce vyšlehejte na hladkou kaši.
  • 6 Až se dopečou holandské řízky, rozdělte je do 4 talířů a podávejte s bramborovou kaší a nasekanou jarní cibulkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA HOLANDSKÝ ŘÍZEK

SUROVINY NA KAŠI